Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fluitvanatotz/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2592
6- en 7-jarigen – Fluitvanatotz

MAAIKE VAN DER HEIJDT

Docent en uitvoerend musicus fluit

6 en 7 jaar

Cursus pijperfluit of blokfluit 

De keuze om de eerste muzikale stappen met de blokfluit te doen is een traditionele keuze.
Tegenwoordig is het gebruikelijk dat kinderen direct op het instrument van hun keuze beginnen.
Steeds meer instrumenten hebben een kindermodel.
Het was altijd al mogelijk zeer jong te beginnen met viool of piano. Nu kan dat ook met o.a. gitaar, dwarsfluit, klarinet en zelfs fagot. Uiteraard moet de methodiek voor jonge kinderen wel aangepast worden.

Doel van de cursus is:
Op speelse en tegelijkertijd serieuze wijze blokfluit of pijperfluit leren spelen aan de hand van de een speciaal hiervoor gemaakte lesmethode.
Leren daar dagelijks tijd aan te besteden en te ‘leren’ oefenen.

Wat doe je thuis?
Oefenen! Besteed aan het oefenen dagelijks 15 tot 20 minuten. Begin met de liedjes die je kent, oefen daarna nieuwe en moeilijke dingen en maak ’s avonds een top 3 van de leukste van die dag.

Wat goed werkt is een paar vaste momenten in de dag te kiezen, waarop je speelt. Een geïnteresseerde en luisterende ouder is de beste stimulans!

Kosten
Buiten het lesgeld (zie tarieven) kost een blokfluit of een pijperfluit tussen de 10 en 15 euro. Ik werk met de kunststoffen Yamaha blokfluit en de Yamaha fife.
De boekjes kosten € 4,- per deeltje en zijn bij mij verkrijgbaar.

En na deze cursus?
Als je de drie deeltjes van de lesmethode goed doorlopen hebt kun je overstappen naar de grote dwarsfluit. Mocht je nog iets te klein zijn voor de grote fluit dan is er de mogelijkheid om er één te huren met een gebogen kopstuk.

Als je verder wilt met de blokfluit kan dat ook. Als je een ander instrument wilt leren spelen moet je op zoek naar een andere docent.